Maak kennis met ons ervaren transportbedrijf uit Panningen

Contact

Specialist in geconditioneerd transport

Internationaal Transportbedrijf Leon Smits BV is een internationaal opererend transportbedrijf, gespecialiseerd in geconditioneerd groupagevervoer van groenten, fruit en planten. Wij vervoeren deze producten in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel dan 077 - 307 12 51 of vul het contactformulier in voor een vrijblijvende offerte.

De geschiedenis van Leon Smits BV

De historie van Leon Smits BV gaat terug naar het jaar 1917, toen de gebroeders Ottenheijm land- en tuinbouwproducten vervoerden met paard en wagen in de regio Venlo.

 

In 1928 nam Sil van Nienhuijs het bedrijf over van zijn 3 zwagers. Hij ging verder met het bedrijf “Van Nienhuijs” en was in het bezit van een vrachtauto. Het vervoer bestond vooral uit groente- en fruitproducten naar de veiling in Venlo. Daarnaast vervoerde hij vee naar de slachterijen en de veemarkten.

 

Jac van Nienhuijs, zoon van Sil, werkte vanaf 1951 mee in het bedrijf en nam het bedrijf daarna over, onder de naam “Jac van Nienhuijs”. Dit eenmansbedrijf werd in 1987 versterkt met zijn neef, Leon Smits, de huidige eigenaar, die er al enkele jaren werkzaam was.

Samen gingen zij verder onder de naam “Fa. Van Nienhuijs en Smits”. Het bedrijf had zich ondertussen gespecialiseerd in het transport van groenten, fruit en planten. Het afzetgebied werd uitgebreid naar Duitsland.

 

In 1993 nam Leon Smits het bedrijf geheel over en ging het verder onder de naam “Leon Smits BV”. Het bedrijf breidde zich uit en bestaat momenteel uit 14 eigen vrachtauto’s. Het kantoorgedeelte verhuisde in 2003 van Panningen naar Fresh Park Venlo, waar het nog steeds gevestigd is.

Neem contact op